Gallery Barn

 

1 / 12


Located in rural Suffolk, Gallery Barn houses a collection of works by the British artists Paul and John Nash. It was designed to be a versatile space for both large-scale entertaining and retreat.

The existing 17th century agricultural barn was transformed through the insertion of two new interventions at either end, with the forms, textures and colours influenced by the Nash paintings. 

The two free-standing ‘pods’ have been designed to be independent from the expertly restored timber frame, touching very lightly on the historic fabric. Five carefully orchestrated openings have been created within the external envelope allowing natural light to flood in and glimpsed views out, framing the landscape beyond. 

The pods are devices which allow for contemplation, solitude and escapism as well as performance and dining. To the north, a grand piano is displayed in full sight while to the south, a series of more intimate spaces weave around a slatted ‘rood’ screen providing a secret study, snug, and minstrels gallery.

Client

Private

Size

200sqm

Budget

Confidential

Location

Suffolk

Status

Complete

 

1 / 11

 

1 / 2